A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy 56-os megemlékezése: évről évre nehezebb megszólalni egy olyan országban, ahol a diktatúrába csúszunk


A szekszárdi illetőségű, botrányairól hírhedt képviselő 1956-ra emlékezett Zuglóban.

Hadházy Ákos az alábbiakat írta a Facebookon:

A pénteki, zuglói koszorúzáson arról beszéltem, hogy évről évre nehezebb megszólalni az 1956-os megemlékezésen egy olyan országban, amelyik egyre inkább csúszik a demokráciából a diktatúrába. Különösen nehéz úgy, hogy ez most nem egy külső hatalom fegyvereinek árnyékában történik. És akkor, amikor milliók nézik ezt némán, mert úgy gondolják, ezzel a hatalommal szemben nincs mit tenni.
Ilyen időkben csak három dolgot lehet mondani.
Őszinte és mély hálával kell megemlékezni azokról, akik a legdrágább kincsüket, az életüket adták a magyar szabadságért.
Feltenni a kérdést: mit gondolnának ők a mostani hatalomról? A válasz valószínűleg az, hogy köpnének, ha látnák azt, amit ez a kormány tesz az országgal.
És mit gondolnának rólunk, akik látjuk, hova tart az ország, de nem teszünk érte eleget? Csóválnák a fejüket, hiszen ők tudják, hogy nincs olyan hatalom, amely ellen ne lehetne fellépni. És nem csak tudták, hanem meg is mutatták!
Köszönjük nekik!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések