A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Gyorshajtó” kutyát rögzített egy sebességmérő kamera Szlovákiában


A rendőrség még egy képet is közölt a nem mindennapi esetről.

A szlovákiai rendőrség megbírságolt egy autótulajdonost, akit úgy kaptak gyorshajtáson, hogy a szabálysértés elkövetése közben a sebességmérő kamera felvételei alapján a kutyája ült a volán mögött – írja a BBC.

A hatóságok még egy képernyőfotót is megosztottak az ominózus videóból a Facebookon, amin az látható, hogy a megengedett sebességet túllépő Skoda kormánya mögött nem egy ember, hanem egy mosolygós kutya ül.

A rendőrség pénteki bejegyzése szerint a gyorshajtás miatt lemeszelt sofőr azzal védekezett, hogy kedvence – a képen látható barna vadászkutya – hirtelen az ölébe ugrott.


A fővárostól, Pozsonytól északkeletre fekvő Cseterőc – szlovákul Šterusy – nevű községben szolgálatot teljesítő rendőröket azonban nem győzte meg a sofőr, mivel a sebességmérő felvételein egyáltalán nem látszott semmilyen hirtelen mozgás. Ezért a felelőtlen gazdit a bejegyzés szerint meg is bírságolták.

Mondjuk, az nem teljesen világos, hogy a pénzbüntetést a gyorshajtásért, vagy a háziállat mozgó járműben való rögzítésének elmulasztásáért szabták-e ki.

A fotó kísérőszövegében a rendőrség arra is felhívta a járművezetők figyelmét, hogy utazás közben mindenképp rögzítsék biztonságosan a háziállataikat.

Akár egy kis állat is veszélyeztetheti az életét és a testi épségét vezetés közben

– figyelmeztetett a rendőrség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések