A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Folytatódik a konfliktus: Izrael eltávolította Greta Thunberget az iskolai tantervből


Az izraeli oktatási minisztérium közölte, hogy eltávolít minden utalást Greta Thunberg klímaaktivistára az iskolai tananyagból, miután az aktivista a hétvégén közzétett egy posztot a közösségi médiában, amelyben az szerepelt, hogy „állj ki Gáza mellett”.

Greta Thunberg egy közösségi médiás posztban nyilvánult meg az izraeliek és palesztinok közti konfliktussal kapcsolatban. Az aktivista a posztban azt írta, hogy a Palesztinával és Gázával szemben tanúsított szolidaritás jegyében sztrájkolnak, valamint hogy a világnak fel kell szólalnia az azonnali tűzszünet érdekében.

A bejegyzésre az izraeli külügyminisztérium is reagált, ők azt üzenték, hogy a Hamász mészárlásainak áldozatai akár a svéd klímaaktivista barátai is lehettek volna, és hogy erről is beszéljen.

Greta Thunberg posztjára az izraeli oktatási minisztérium is reagált, mégpedig azzal, hogy eltávolították az aktivistát az iskolai tantervből – írja a The Jerusalem Post.

Ez az álláspontja kizárja őt abból, hogy oktatási és erkölcsi példaképként szolgáljon, és többé nem alkalmas arra, hogy az izraeli diákok számára inspiráló és oktató szerepet töltsön be

– közölte a minisztérium.

Elhatárolódtak a klímaaktivisták

Greta Thunberget a hétvégén több száz izraeli klímaaktivista is bírálta a posztja miatt. Több mint 100 aláírás szerepelt az aktivistának küldött nyílt levélben, és többen közvetlenül is válaszoltak neki az X-en.

A környezetvédelmi vezetők a levélben azt írták, hogy „mélyen megbántották, megdöbbentették és csalódottak a Gázával kapcsolatos tweetjei és posztjai miatt”.

Greta egyoldalú és következetlen álláspontot képvisel, teljesen figyelmen kívül hagyva az izraeli polgárok által elszenvedett kegyetlen tetteket és a több száz ember elrablását

– írta az Adam Teva V’Din környezetvédő csoport egy közleményben. Hozzátették azt is, hogy Greta már nem jelent számukra példaképet.

Újabb izraeli válasz

Vasárnap a The Jerusalem Post az X-en közzétett egy videót. A videóban Thunberg látható, amint elmondja azt a beszédet, amely híressé tette őt, és amelyben elítéli a világ vezetőit, amiért nem tesznek eleget a globális felmelegedés ellen. Szavai mellett azonban háborús áldozatok képei és a Hamász mészárlásáról készült fotók is láthatók.

A videót az Israel’s Story készítette, amely azon dolgozik, hogy Izrael történetét elmesélje a világnak.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések