A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felfoghatatlan, mire kényszerített egy várandós nőt egy sarkadi fiatal, a poklot járhatta meg napi 7 órában a kismama


Nem csak élettársát, de még a gyerekeit is rendszeresen bántalmazta, testvérét pedig meglopta. Az ügyészség vádat emelt a 20 éves fiatal ellen.


Három évvel ezelőtt ismerkedett meg az interneten egy nővel a sarkadi férfi, aki később az anyaotthonból magához, a szülei házába költöztette barátnőjét két kiskorú gyermekével együtt. Jövedelme nem volt, ezért a pár családi pótlékból és GYES-ből élt, a kiszolgáltatott helyzetben pedig úgy döntött, barátnőjét prostitúcióra kényszeríti, hogy pénzhez jussanak – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség. Ezzel zsarolta is a nőt, és azt mondta neki, hogy ha nem végzi el a munkát, akkor nem lesz pénze ételre, és a gyerekeket is el fogják venni tőle. Amikor abba akarta hagyni, a férfi megverte, és akkor is bántalmazta, ha szerinte keveset keresett.

A nő a fenyegetés miatt 2021 márciusától 2021 októberéig dolgozott hetente legalább háromszor 7-8 órát Békéscsabán úgy, hogy közben várandós volt. A 2.500.000 forint bevételt a nő minden esetben átadta, amit a férfi részben a megélhetésükre fordított, a fennmaradót magára költötte, illetve kábító hatású anyagokat vásárolt.

A fiatal a nő gyermekeit is rendszeresen bántalmazta, gyakran a karjuknál fogva megrázta, ellökte, illetőleg több alkalommal minden ok nélkül – vagy azért, mert sírtak – megpofozta őket. Rendszeresen kiabált a gyermekekkel, akik annak is szemtanúi voltak, ahogy az édesanyjukat bántalmazta. A gyermekekben a férfi agresszív magatartása olyan félelmet váltott ki, hogy sok esetben már akkor sírva fakadtak, ha csak meglátták.

A férfi 2021. november végén megjelent a lánytestvére sarkadi lakóházánál, a ház bezárt bejárati ajtaját benyomta, és bement a házba. A férfi a házból különféle ruhaneműket, hangfalat, pelenkát és PB gázpalackot tulajdonított el közel 60.000 forint értékben.

A főügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre ítélje, állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és 2.500.000 forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást. Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. A főügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült közel 700.000 forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések