A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezer fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Izraelben és Gázában a Hamász hétvégi támadása után


A legfrissebb adatok szerint Izrael elleni palesztin támadások következtében hétfő reggelig a beszámolók szerint több mint 700-an haltak meg és 2315-en megsebesültek.

A Hamász azt állítja, hogy foglyul ejtette az Izraeli Védelmi Erők egyik egységét, valamint több civilt is a Gázán kívüli izraeli határvárosok elleni támadás során.

Az izraeli katonai válasz – „Vaskard hadművelet” – 198 palesztin áldozattal, és közel 2000 sebesülttel jár. Az izraeli miniszterelnök, Benjamin bosszút esküdött, a háború pedig elhúzódhat, hiszen úgy tűnik, hogy Irán segített megtervezni és kivitelezni a Hamasz Izrael elleni terrortámadást.

Irán segített megtervezni és kivitelezni az Izrael elleni támadást a Hamasznak

– írja a Wall Street Journal. Az újság szerint az Iszlám Forradalmi Gárda múlt hétfőn adta ki a „végső engedélyt” Libanonban.

Éjszaka Tel-Aviv-ot és Ashkelont lőtték a palesztinok


Az Egyesült Államok hadihajókat küld a Földközi-tenger keleti medencéjébe a Hamász Izrael elleni támadására válaszul, és már vasárnap katonai szállítmányt indított útnak – közölte Lloyd Austin védelmi miniszter.

A Pentagon vezetőjének vasárnapi közleménye szerint a lépés célja – Joe Biden elnökkel való egyeztetést követően – a védelmi minisztérium jelenlétének megerősítése, valamint a regionális elrettentő erő fokozása.

Hét-nyolc dél-izraeli helyszínen még mindig folynak a harcok
 
Az izraeli erők továbbra is harcolnak a Hamász fegyvereseivel hét-nyolc helyszínen Dél-Izraelben, a Gázai övezet közelében – közölték az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egy hétfő reggeli tájékoztatón.

Harcok folynak a Gázai övezettől alig öt kilométerre fekvő Be'eri településen, ahová az éjszaka folyamán beszivárogtak a Hamász harcosai. A harcosok közül sokakat megöltek, de mások még mindig a kibucban lévő házakban rejtőzködnek – közölte az IDF.

Palesztin behatolások a Gázai övezet közelében 


Az izraeli hadsereg hozzátette, hogy több mint ezer célpontot támadtak a Gázai övezetnél.

„Ennek a hadműveletnek a mértéke valami egészen más, több időbe telik mint amire számítottunk, mire a dolgok ismét biztonsági helyzetbe kerülnek” – mondta Richard Hecht alezredes.

Izrael több mint ötszáz célpontra mért csapást a Gázai övezetben
 
Izrael több mint ötszáz célpontra mért csapást az éjszaka folyamán a Gázai övezetben – közölte az izraeli hadsereg hétfő reggel. Az izraeli katonaság szóvivője közölte, hogy az övezet közelében még hét-nyolc helyen folynak harcok, négy hadosztályt vezényeltek az ország déli részébe, és a tervezettnél tovább tart a biztonság helyreállítása. Beszámolt arról is, hogy a Hamász iszlamista fegyveresei közül páran továbbra is képesek bejutni Izraelbe.

A következő 48-72 órában megkezdődnek az izraeli szárazföldi hadműveletek a Gázai övezetben Ezt az amerikai katonai közvélemény a Pentagon képviselőire hivatkozva jelentette. Korábban felvételek jelentek meg arról, hogy páncélozott járműveket szállítottak a határövezetbe.

Iráni fegyverekkel harcol a Hamász

Hamász-tisztviselő:

"Minden egyes fegyver, legyen az kicsi vagy nagy, vagy Iránból származik, vagy iráni pénzből fizetik. Köszönjük a Quds Erők testvéreinek, hogy lépésről lépésre mellettünk álltak, tanácsot és útmutatást adtak nekünk."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések