A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elhozta a látványos, színváltós autóját Debrecenbe a BMW


Azt a tanulmányautót mutatják meg, amely a magyar gyárban készülő modellek alapja is lesz.

Debrecenben lehet megnézni szombat estig a „BMW i Vision Dee” autóját, amely a vállalat második tanulmánymodellje az úgynevezett Neue Klasse platformon, amit kifejezetten elektromos kocsikhoz fejlesztettek. 

A modell neve, Digital Emotional Experience (Dee) arra utal, hogy a kocsi karosszériáján megjelenő formákkal kommunikál, sőt, arra is képes, hogy üdvözléskor az oldalsó ablakra vetítse vezetője profilképét.

Ez a BMW egyébként vélhetően ugyanolyan módon változtatja színeit, mint egy korábban bemutatott modelljük, ami az e-könyv olvasókhoz hasonló technológiát használ, és a karosszériát több millió színes kapszulát tartalmazó fóliával fedték le. Elektromos jelek stimulálják a pigmenteket, amitől tetszés szerint változik a kocsi színe.

Az autó kabinterének érdekessége, hogy már nincs is igazából „műszerfala", minden információ virtuálisan jelenik meg a szélvédő teljes szélességében, illetve az utasok előtti felületeken.

A Neue Klasse platformra épülő autók elsőként a debreceni gyárból kerülnek majd ki a 2025-re tervezett indulás után.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések