A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyiptomban egy rendőr lelőtt két izraeli turistát és idegenvezetőjüket (Videó)


Egy rendőr lelőtt két izraeli turistát és egyiptomi idegenvezetőjüket vasárnap az egyiptomi Alexandriában – közölte egy, a biztonsági apparátushoz közel álló televízió az Izrael és a palesztin szélsőséges Hamász szervezet között dúló háború közepette. Az esetről beszámolt az izraeli külügyminisztérium is.

Egy rendőr Alexandriában válogatás nélkül rálőtt személyes fegyverével egy izraeli turistákból álló csoportra. (…) Két turista meghalt, valamint egy egyiptomi, a rendőrt pedig elfogták

– idézte az Extra News televízió az egyiptomi biztonsági erőket. Egy másik egyiptomi biztonsági illetékes szerint a rendőr azt mondta, hogy

elvesztette az önuralmát, és véletlenszerűen tüzelt a turistacsoportra, miután provokálták.

Egyiptom – amely kulcsfontosságú közvetítő a szomszédos Izrael és a Gázai övezet között – az első arab ország volt, amely 1979-ben normalizálta kapcsolatait Izraellel. Cserében Kairó visszaszerezte az 1967-es arab vereség óta Izrael által megszállt Sínai-félszigetet, amelyen azóta is sok izraeli tesz látogatást turisztikai céllal. Júniusban már volt egy, a mostanihoz hasonló incidens:

három izraeli katonát ölt meg egy egyiptomi rendőr, aki egy izraeli katonai szóvivő szerint Egyiptomból “szivárgott be” Izraelbe, mielőtt agyonlőtték.

Az esemény egyiptomi változata szerint a “biztonsági erők kábítószer-kereskedőkre vadászó” tagja lépett át egy határellenőrzési pontot. Ezt követte egy “tűzpárbaj, amelyben az egyiptomi mellett három ember meghalt az izraeli oldalon”. Az incidens után Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök telefonon beszélt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és a két ország hatóságai megerősítették együttműködésüket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések