A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyiptom elnöke felszólította a nemzetközi közösséget, hogy védjék meg a palesztin nép jogait


Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök megnyitotta a kairói békecsúcsot, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy védje meg a palesztin nép jogait.

“Meglepődve látjuk, hogy a nemzetközi közösség hallgat a Gázai övezetben alkalmazott kollektív büntetési gyakorlatra. A palesztin népnek és a civileknek nemzetközi védelmet kell kapniuk” – mutatott rá.

El-Szíszi hangsúlyozta, hogy

Egyiptom “arra törekszik, hogy biztosítsa a humanitárius segélyek biztonságos, akadálytalan és stabil áramlását a Gázai övezetbe”, és “dolgozik a békefolyamat újjáélesztését célzó útiterven”.

Szavai szerint Egyiptom nem zárta le a rafahi átkelőhelyet, “de az izraeli csapások akadályozták annak stabil működését”.

El-Szíszi azt is elmondta, hogy Kairó határozottan elutasítja a palesztinok Gázai övezetből az egyiptomi Sínai-félszigetre való áttelepítésének ötletét, mert az nem segítene a palesztin kérdés megoldásában.

Az egyiptomi fővárosban október 21-én rendezik meg a kairói békecsúcsot, amelynek témája a palesztin kérdés megoldásának módja és a közel-keleti válság békés megoldása.

Az eseményre 34 ország és három nemzetközi szervezet – az ENSZ, az Arab Liga és az Afrikai Unió – képviselői érkeztek. Oroszországot Mihail Bogdanov, az elnök közel-keleti és afrikai különmegbízottja, külügyminiszter-helyettes képviseli.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések