A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy 85 éves és egy 78 éves izraeli nőt engedett szabadon a Hamász


A két idős asszonyt férjeikkel hurcolták a Gázai övezetbe, a férfiakat azonban nem engedték el.

Hétfő éjjel a Hamász közölte, hogy Katar és Egyiptom közvetítésével „humanitárius okokból" két újabb túszt bocsátott szabadon. A bejelentést Izraelben hivatalosan megerősítették.

Időközben kiderült, hogy a palesztin terrorszervezet két izraeli nőt engedett szababon: a 85 éves Jocheved Lifsicet, akinek férje, Oded Lifsic a Hamász fogságában maradt, és a 78 éves Nurit Kufert, akinek férjét, Amiram Kufert szintén elhurcolták, és őt sem engedték még szabadon.



Mindkét asszonyt otthonukból, a Gázai övezet szomszédságában lévő Nir Óz kibucból vitték a terrortámadás napján a Gázai övezetbe. Az idős asszonyok az izraeli közszolgálati televízió értesülése szerint holokauszt-túlélők, és állandóan gyógyszerek szedésére szorulnak, amelyekhez elrablásuk óta nem jutottak hozzá.

Az izraeli hatóságok hétfőig kétszázhuszonkét családot értesítettek arról, hogy a Hamász október 7-én végrehajtott terrortámadása során a Gázai övezetbe hurcolta szeretteiket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések