A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Blinken: Még vasárnap bejelentjük, hogyan támogatja az Egyesült Államok Izraelt


Még vasárnap bejelentést tesz az Egyesült Államok arról, milyen támogatást biztosít Izraelnek a Hamász elleni harcához, mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter a CNN-nek.

A Sky News által szemlézett interjúban Blinken arról is beszélt, hogy az izraeli kormány több kérést is intézett Washingtonhoz, ezek lehetőségeit pedig még vizsgálják.

Az amerikai külügyminiszter a Hamász szombati támadását „egy terrorszervezet önkényes terrortámadásának” nevezte. Állítása szerint a külügyminisztériumhoz több beszámoló is érkezett, miszerint a hétvégi események halálos áldozatai között amerikai állampolgárok is lehettek, erről viszont még nincs hitelesített információ.

Blinken szerint bár a helyzet Izraelben „viszonylag nyugodt”, az amerikai hírszerzés szerint „erőteljes” harcok folynak a Gázai övezetben.

Oroszország felszólította Izraelt és Palesztinát , hogy szüntessék be a tüzet és térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz – mondta Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyinak .

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések