A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden nemzetbiztonsági tanácsadója a koszovói miniszterelnökkel egyeztetett

Az Egyesült Államok készségét hangoztatta a NATO koszovói missziójának (KFOR) megerősítésére az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója szombaton, amikor telefonon egyeztetett Koszovó miniszterelnökével.

Jake Sullivan aggodalmát fejezte ki a szerb katonai felvonulás okán a koszovói határ mentén, és részvétet nyilvánított a koszovói rendőr halála miatt, aki szolgálatteljesítés közben, a szeptember 24-i erőszakos eseményekben halt meg. A fehér házi tisztségviselő beszámolt a NATO közelmúltbeli döntéséről is, ami a KFOR jelenlétének és tevékenységének fokozásáról szól, elsősorban Észak-Koszovóban.

Az amerikai elnöki hivatal szombaton kiadott közleménye szerint

Jake Sullivan és Albin Kurti telefonos egyeztetésén szó volt a Koszovó és Szerbia között az Európai Unió közvetítésével zajló párbeszédről, aminek kapcsán az amerikai nemzetbiztonsági illetékes megállapította, hogy az egyetlen hosszú távú megoldás a stabilitás megteremtése Koszovó teljes területén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések