A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bezárnak két londoni zsidó iskolát, Marseille-ben a zsidó közösség elbarikádozza magát


Nyugat-Európa készül a holnapi súlyos fenyegetésre.

Mint ismert, péntekre a Hamász mozgósította az arab világot.

"Az egész arab és iszlám világban ki kell vonulnunk a terekre és az utcákra az al-Aksza özön napján, pénteken" - mondta Khaled Mesál, aki jelenleg a Hamász diaszpóra osztályának vezetője. A Hamász október 13., péntekre tömeges mozgósítást hirdetett az "Al-Aksza özön"-művelet keretében.


Sok ország belföldi biztonsági szolgálatai idegesek, miután a Hamász pénteken világszerte cselekvésre szólította fel a muszlimokat. A közösségi médiában is megjelennek a zsidó intézmények elleni erőszakos felhívások.

Németország

Németország is betiltásokat vezet be a Hamászt támogatókkal szemben – írja a Bild .

Olaf Scholz német kancellár azt mondta, hogy "bárki, aki izraeli zászlókat éget, büntetőeljárás alá vonható". A bűnüldöző szervek felelősségre vonnak mindenkit, aki ilyesmit tesz.

Anglia

Két londoni zsidó iskolát zárnak be „a gyerekek biztonsága érdekében" – jelentette a Sky News, miután az elmúlt napokban megugrott az antiszemitizmushoz köthető incidensek száma Nagy-Britanniában.

Az észak-londoni Torah Vodaas Általános Iskola és az Ateres Beis Yaakov Általános Iskola csütörtökön tájékoztatta a szülőket, hogy hétfőig nem nyitnak ki újra.

A Sky News idézi Feldman rabbit, a Torah Vodaas rabbiját, aki azt mondta, hogy bár „nem volt konkrét fenyegetés az iskolánkat illetően", ez „nem egy olyan döntés, amelyet könnyelműen hoztak meg".

Franciaország

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a regionális prefektusokhoz intézett utasításában jelezte, hogy a tüntetések „a közrend megzavarásához vezethetnek”, szervezői pedig letartóztatást kockáztatnak.

Franciaország betiltott minden palesztin-barát tüntetést a közrend védelme érdekében, ennek ellenére voltak megmozdulások Párizsban.

Marseille-ben a zsidó közösség elbarikádozza magát, mert attól tart, hogy a pénteki iszlám imanap tragédiába torkollik.

Hollandia

Geert Wilders Orbán Viktor bevándorlásellenes szövetségese a Facebookon írt:

A Hamász pénteket a globális dzsihád napjává nyilvánítja. Holnap bezárnak az amszterdami zsidó iskolák. Teljesen elfogadhatatlan. Magas szinten kell garantálni a zsidó iskolák és imaházak biztonságát.

Ma a PVV indítványt nyújtott be erről. Keddi hangulat van.

Hamas verklaart vrijdag de dag van de wereldwijde Jihad. Joodse scholen in Amsterdam sluiten morgen. Totaal...

Posted by Geert Wilders on Thursday, October 12, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések