A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Berlinben feloszlatták a palesztinpárti tüntetést (Videó)


A rendőrség Berlinben feloszlatott egy nagy, nem összehangolt, Palesztina támogatására szervezett tüntetést - írja a Tagesspiegel. (Értsd: jelen voltak, lmbtq-pártiak, antifák és balliberálisok is.)

A lap szerint mintegy ezer ember gyűlt össze a belvárosi Potsdamer Platzon vasárnap este. A tüntetők Palesztinával és a Gázai övezettel való szolidaritást kifejező feliratú plakátokat és transzparenseket vittek magukkal.


A plakátokon a következő mondatok voltak olvashatók: "A népirtás nem megoldás" és "Gáza - a világ legnagyobb börtöne a világ legnagyobb temetőjévé válik". Emellett a lap szerint a tüntetők kifejezték, hogy készek életüket adni és vérüket ontani a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetért.

A biztonsági erők felszólították a tiltakozókat, hogy hagyják el a területet. A tüntetők végül figyelmen kívül hagyták ezt a követelést, ami után mintegy 500 rendőr oszlatta fel a demonstrációt.


Őrizetbe vették az akció több szervezőjét, illetve néhány tüntetőt - miután megpróbáltak ellenállni és pirotechnikai eszközöket használni. A rendőrség szerint legalább egy rendfenntartó rendőr megsérült. Az őrizetbe vettek számát nem pontosították.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések