A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bejelentést tettek az oroszok az európai fűtésszezonról


Magyarország magabiztosan vág neki az őszi-téli időszaknak, de a szankcókat kivető EU-s tagállamoknak drága lesz a gáz – mondta el a sorok között az orosz Szövetségi Tanács munkatársa.

Míg Magyarország magabiztosan, és orosz gázzal vág neki az őszi-téli időszaknak, addig a többi EU-s tagállam, amely engedelmesen követett minden amerikai parancsot, kezdi felismerni az orosz gáz elutasításának fenyegető kockázatát – jelentette ki az Izvesztyija című orosz lapnak Olga Kovitidi, a Szövetségi Tanács alkotmányos törvényhozási és államépítési bizottságának tagja. 

A politikus hangsúlyozta, a további orosz gázmennyiség, amelyről a magyar fél már megállapodott a Gazprommal, az ország energiabiztonságának garanciája.

Sajtóhírek szerint többek között erről állapodhatott meg Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a pekingi találkozójukon – egyes vélemények pedig a tárgyalásoktól eljutottak odáig, hogy Magyarországot emiatt ki kellene rúgni az Európai Unióból.

Olga Kovitidi hozzátette, Európában az Amerika-párti politikusok miatt elkerülhetetlenül emelkedik majd a gáz ára, a Közel-Keleten kirobbant háború pedig jelentős kockázatot jelent a teljes európai energiaszektor számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések