A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az USA és Izrael elkezdett össze-vissza beszélni a szárazföldi invázióról


Izrael már elindított vagy még nem indított teljes körű szárazföldi műveletet a Gázai övezetben? E kérdésben ellentmondásos jelzések érkeztek.


Egyfelől az IDF szárazföldi támadásairól érkeznek jelentések az övezet különböző részeiről.

A jordániai külügyminiszter is azt mondta, hogy Izrael "éppen" szárazföldi hadműveletet indított a Gázai övezetben.

A Times of Israel azt írja: "Az IDF szárazföldi erői, köztük tankok is, az övezetben tevékenykednek. Heves tűzváltások vannak az izraeli hadsereg és a Hamász között".

A Fox News amerikai tévécsatorna viszont az IDF-ben dolgozó forrásokra hivatkozva azt írta:

"Amit most látunk, az nem egy teljes körű szárazföldi hadművelet a Gázai övezetben".

Hivatalosan az izraeli hadsereg ma eddig csak annyit közölt, hogy "kibővíti a szárazföldi műveleteket" a Gázai övezetben.

Az IDF szóvivője az ABC Newsnak azt mondta, hogy ami most a Gázai övezetben történik, az nem egy teljes körű hivatalos szárazföldi invázió. Az IDF úgy tekint rá, mint "a Gázában folyó hadművelet kiterjesztésére".

A Hamász katonai szárnya ugyanakkor azt közölte, hogy a Gázai övezetben lévő al-Bureij tábor keleti részén zajló izraeli szárazföldi inváziót tükrözik.

Al-Kasszam Brigádok: "Jelenleg a cionista földi beszivárgás ellen dolgozunk"

A Gázában zajló konfliktusról az Al-Kasszam Brigádok, a Hamász mozgalom katonai szárnya arról számolt be, hogy aktívan lépnek fel az IDF szárazföldi támadásai ellen.

Az Al-Kasszam Brigádok azt is közölte, hogy ez a földi beszivárgás Beit Hanounban és a keleti Al-Bureijben történt, és hogy jelenleg intenzív összecsapások zajlanak ezen a területen.

Ma este az IDF szóvivője azt mondta, hogy a "katonai műveletek kiterjesztése" nem jelent szárazföldi inváziót.

A legbeszédesebb ellentmondást a Maariv nevű izraeli lap közölte: Ez nem hivatalos invázió!


Dugin máris kommentálta a történteket

Izrael és a nemzetközi média az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy korrigálja magát, és kijelenti, hogy a gázai szárazföldi művelet nem szárazföldi művelet. Ez a nyelvi trükk a muszlim világ felé irányul, amelyet arra kérnek, hogy ne reagáljon a valóságra, mert a valóság nem a valóság. Okos. - írja az orosz gondolkodó.


"Hatalmas kihívás"

A Maariv nevű izraeli újság által közzétett jelentés szerint: Egyes becslések szerint a Hamász alagúthálózata a második legnagyobb alagúthálózat a világon. E becslések szerint ez a hálózat 1300 alagutat foglal magában, és mintegy 500 kilométer hosszú, egyes alagutak pedig elérhetik a 70 méteres mélységet is. A földfelszín alatt.

A lap a gázai alagutakat "földalatti pokolnak" nevezte, és hangsúlyozta, hogy hatalmas kihívást jelentenek az izraeli hadsereg számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések