A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az USA-ban két transznemű arany- és ezüstérmet szerzett a női kerékpárversenyen


Két transznemű kerékpáros arany- és ezüstérmet szerzett a chicagói női kerékpáros versenyen - ami újabb vitát váltott ki, mivel csak egy biológiai nő állhatott a dobogóra - írja a New York Post.

A 25 éves Tessa Johnson október 7-én a Chicago CycloCross Cupon (CCC) első lett a női Single Speed és Cat Half kategóriában, míg a 30 éves Evelyn Williamson a második helyen végzett a Single Speed versenyen.

Erőfeszítéseiknek köszönhetően a Single Speed versenyen csak egy biológiai nő állhatott fel a dobogóra: Allison Zmuda.

A feljegyzések szerint Williamson legalább 2017 óta versenyez a női kategóriában, és 18 bajnoki címet szerzett. De 2020-ban megjelent, hogy a Sky Express Winter Criteriumon a férfi és a női kategóriában is versenyzett, ahol nőként első lett - de a férfiakkal szemben nem ért el helyezést.

Az évente megrendezett eseményen több mint egy tucat különböző versenyszámot rendeznek, és nyíltan fogadják a transznemű versenyzőket.

"Ha eljutottál egy CCC-rendezvényre, hogy kerékpárral versenyezz, és remélhetőleg közben jól szórakozz... akkor itt szívesen látunk"

- írják a szervezők a weboldalon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések