A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az új brit védelmi miniszter közölte, hogy csapatokat küldenek Ukrajnába


Az újonnan kinevezett védelmi miniszter, Grant Shapps nyilvánosságra hozta a folyamatban lévő tárgyalásokat az ukrán csapatok brit vezetésű kiképzési programjának bővítéséről és brit kiképzők áthelyezéséről Ukrajnába. 

„Ma arról beszéltem, hogy a kiképzést végül közelebb hozzuk, és ténylegesen Ukrajnába is vigyük” – mondta Shapps a The Telegraphnak, miután pénteken ellátogatott egy Salisbury-síkságon található gyakorlótérre.

A hét eleji kijevi útja során az új védelmi miniszter, aki egy hónappal ezelőtt egy kormányátalakítás során kapta meg posztját, láthatóan „lehetőséget” látott arra, hogy „több dolgot hozzanak be az országba”. Shapps kifejtette, hogy „nem csak a kiképzésre, hanem a fegyvergyártásra is gondolt, miközben dicsérte a BAE Systems brit fegyvergyártó óriáscéget az ukrajnai honosításra vonatkozó terveiért”.

„Nagyon szeretném, ha más brit vállalatok is kivennék a részüket a munkából azzal, hogy ugyanezt teszik. úgy gondolom tehát, hogy lesz egy olyan lépés, hogy több kiképzés és gyártás legyen az országban” – tette hozzá.

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott megbeszélései során Shapps a The Telegraph szerint azt is elmondta, hogy a brit haditengerészet szerepet játszhatna a Fekete-tenger „kereskedelmi hajóinak védelmében” – írja a The Telegraph.

„Nagy-Britannia haditengerészeti nemzet, így segíthetünk és tanácsot adhatunk, különösen mivel a víz nemzetközi víz” – mondta anélkül, hogy részletezte volna, milyen segítséget ajánlott fel Zelenszkijnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések