A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az izraeli hadsereg szóvivője nekiment Greta-nak: Aki vele azonosul a jövőben, a szememben terrortámogató


Újabb fronton alakultak ki harcok. Az izraeli vezetés és a klímarettegő Greta Thunberg között.

„Ma Palesztinával és Gázával szolidaritásban sztrájkolunk” – posztolta Greta Thunberg svéd klímaaktivista pénteken az X-re (a volt Twitterre). „A világnak fel kell szólalnia az azonnali tűzszünet, igazság és a palesztinok, valamint az összes érintett civil szabadsága mellett” – írta a bejegyzésébe, amely nem utal külön a Hamász által október 7-én megölt vagy túszul ejtett több száz izraeli civilre.

A poszttal kitett képen az egyik társa „ez a zsidó Palesztina mellett áll”, egy másik „szabad Palesztina” feliratú lapot tart fel.

A Politico szerint az aktivista egy Instagram-posztot is megosztott a „Palesztina beszél” nevű felhasználótól, amely sztrájkra szólít fel, hogy „a lehető legnagyobb nyomást helyezzük a nyugatra a rassziszta politikája megváltoztatásáért és a gázai népirtás megállításáért”.

A lap megkérdezte erről az izraeli hadsereg európai szóvivőjét. „Aki a jövőben bárhogyan is azonosul Gretával, az én szememben terrortámogató” – válaszolta Arye Sharuz Shalicar.

„Amit Greta csinál, hogy most mutat szolidaritást Gázával, miközben egy szót sem szól az izraeliek lemészárlásáról, azt mutatja, hogy valójában nem a palesztinok mellett áll, hanem az asztal alá söpri a palesztinok vagy a Hamász és az Iszlám Dzsihád terrorját, mintha nem is létezne.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések