A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az izraeli erők bevonultak a Gázai övezet északi részére


Az izraeli hadsereg erői az éjszaka folyamán bevonultak a Gázai övezet északi részére, kiterjesztették a szárazföldi műveleteket, és továbbra is „a terepen vannak” – mondta Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője egy szombati sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy az IDF a levegőből és a tengerről is folytatja a Hamász infrastruktúrája elleni támadásokat.

Hagari beszámolója szerint péntek este Hamász-parancsnokokat öltek meg, köztük egy haditengerészeti főnököt is. „A megölésük azt jelenti, hogy egy gyengébb ellenséggel fogunk harcolni.” Azt is mondta, hogy az IDF folytatja annak leleplezését, hogy a Hamász „hogyan használja és használja ki a gázai civil lakosságot”.

A szóvivő azt mondta, hogy azok a civilek, akik a Gázai övezet déli részére menekülnek, több humanitárius segélyhez fognak hozzáférni.

„Több élelmiszert, gyógyszert és vizet szállító teherautó fog bejönni. Bárki, aki azon a területen tartózkodik, amely biztonságos és védett terület, megkapja ezeket.”

Hagari arról is beszámolt, hogy az IDF az éjszaka folyamán a libanoni Hezbollah infrastruktúráját is támadta.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök szerint Izraelnek fel kell hagynia az „őrültséggel” és be kell fejeznie a gázai támadásokat. A török elnök a X-en azt írta: „A Gáza elleni izraeli bombázások tegnap este felerősödtek, és ismét nők, gyerekek és ártatlan civilek ellen irányultak, és súlyosbították a jelenleg is tartó humanitárius válságot. Izraelnek azonnal fel kell hagynia ezzel az őrültséggel, és véget kell vetnie a támadásoknak”.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések