A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az iráni elnök népirtással vádolja Izraelt


Ebrahim Raisi elnök népirtással vádlota meg a Gázai övezetet ostromló Izraelt. Szerinte nemzetközi egyezményeket sért, hogy az izraeli kormány nem biztosít áramot, vizet és üzemanyagot a palesztin területnek.

Az iráni vezetés köztudottan támogatja a Hamászt, de Ali Khamenei ajatollah nemrég azt mondta, nem ők állnak a hétvégi támadás mögött. Ugyanakkor jelezte, hogy szívesen kezet csókolna az akció kitervelőinek.

Ugyanakkor az izraeli-palesztin háború miatt csütörtökön újra beszélt egymással az iráni elnök és a szaúdi koronaherceg. Az iráni állami média beszámolója szerint arról bezséltek, hogy

„véget kell vetni a Palesztina elleni háborús bűnöknek”

Izrael döntött: se víz, se áram, se üzemanyag nem lesz Gázában, amíg el nem engedik a túszokat

A Hamász terroristái 150 embert ejthettek fogságba a szombaton kezdődött támadásuk során, sorsuk ismeretlen.

Sem víz, sem áram nem fog érkezni a Gázai övezetbe, ameddig el nem engedi a Hamász az izraeli túszokat – közölte az energiaügyi miniszter, Israel Katz a Times of Israel tájékoztatása szerint. „Egyetlen elektromos kapcsolót sem fogunk bekapcsolni, egyetlen pumpát sem nyitunk meg és egyetlen benzines teherautó sem mehet be, amíg az elrabolt izraelieket el nem engedik” – szögezte le.

Humanitárius lépésért cserébe humanitárius lépés. És senki nem tud moralitásról prédikálni”

– fogalmazott. 

Mint a lap emlékeztet: a Hamász körülbelül 150 embert rabolt el Izraelből, az ő sorsuk ismeretlen. A dzsihadista terrorszervezet korábban arról beszélt, hogy minden egyes légitámadás után kivégeznek egy túszt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések