A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Egyesült Államok akadályozta meg az orosz-ukrán béketárgyalásokat


Egy volt német kancellár interjúban beszélt arról, hogy Kijev az USA nyomására nem volt hajlandó folytatni a béketárgyalásokat 2022-ben. A politikus az ukrán konfliktus megoldásának egy hipotetikus tervéről is beszélt – írja a kárpátaljai KárpátHír. 

Gerhard Schröder volt német kancellár a Berliner Zeitungnak adott interjújában arról beszélt, hogy Kijev az amerikaiak nyomásra nem volt hajlandó folytatni a béketárgyalásokat 2022-ben.

Schröder azzal vádolja Washingtont, hogy megzavarta az orosz-ukrán tárgyalásokat.

Schröder szerint az Egyesült Államok nem tette lehetővé, hogy Ukrajna 2022 márciusában Isztambulban folytassa a béketárgyalásokat Oroszországgal. Hangsúlyozta, hogy

az ukránok abban a pillanatban készek voltak lemondani a NATO-tagságról és tárgyalni a Krím jövőbeli sorsáról.

Az exkancellár hozzátette, hogy az európai diplomácia kudarcot vallott. Emiatt Oroszország szorosabb kapcsolatba kerül Kínával, amit a Nyugatnak nem lett volna szabad megengednie.

A politikus a békés rendezés érdekében felszólította Kijevet, hogy ne próbálkozzon a NATO-csatlakozással, különösen azért, mert Ukrajna még mindig nem lesz képes teljesíteni az észak-atlanti szövetséghez való csatlakozás minden feltételét – írta a Lenta.ru.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések