A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Hamászhoz hasonlította Putyint Biden, kiakadt a Kreml


A Kreml elfogadhatatlannak tartja Joe Biden amerikai elnök szavait, amelyben Vlagyimir Putyin orosz elnök politikáját és a Hamász tevékenységét hasonlította össze.

Joe Biden a Fehér Házban tartott beszédében azt mondta, hogy az amerikai nemzet biztonsága szempontjából létfontosságú Izrael és Ukrajna győzelme, ezért nem hagyhatják, hogy a Hamász és Putyin nyerjen, írja a BBC.

Biden az amerikaik nép támogatását kérte ahhoz a pénzügyi segélycsomaghoz, amit be fog nyújtani a Kongresszusnak. A hírek szerint az Egyesült Államok nem kevesebb, mint 100 milliárd dollárral támogatná Izraelt és Ukrajnát.

A Hamász és Putyin különböző fenyegetések, de az azért közös bennük, hogy mindketten meg akarják semmisíteni a szomszédjukban működő demokráciát

– mondta Biden, aki szerint az Egyesült Államoknak a gyűlölet minden formáját le kell utasítania, legyen szó a zsidók vagy a muszlimok ellen irányuló gyűlöletről, mert „ezt teszik a nagy nemzetek, és mi egy nagy nemzet vagyunk”.

“Nem fogadunk el ilyen hangnemet Oroszországgal és elnökünkkel szemben” – mondta újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Biden szavait kommentálva.

Rámutatott, hogy az Egyesült Államok folyamatosan tárgyal az orosz elnök tetteiről.

“Putyin témája az amerikai hatalmi rendszer retorikájában minden szinten: az alsóbb, a középső és a legmagasabb szintekig állandóan jelen van. Putyin családneve pedig szerves része az amerikai belpolitikai életnek. Láthatjuk, kimondhatjuk. Ez szabad szemmel is látható” – mutatott rá a Kreml szóvivője.

Peszkov megjegyezte, hogy most a nemzetközi helyzet érzelmi és potenciálisan nagyon veszélyes pillanata van, többek között a közel-keleti eszkalációval összefüggésben.

“A különböző politikusok, köztük magas rangú politikusok és államférfiak beszédeiben sok az érzelem. De az ilyen retorika aligha illik felelős vezetőkhöz. És nem valószínű, hogy az ilyen retorika számunkra is elfogadható” – hangsúlyozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések