A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Hamász terroristái foglyuk ejtett izraelieket mészároltak le Gázában

A haaretz.com cikke szerint a múlt heti támadásban elhurcolt izraeliek holttestét találták meg Gázában egy péntek esti akció során. Az áldozatok holttestét visszavitték Izraelbe, és a hozzátartozókat már értesítették.

Az, Izraeli Védelmi Erők, az IDF szóvivője szerint az akcióban olyan információ került a birtokukba, melynek segítségével további eltűnt izraelieket kutathatnak fel. Az IDF a rajtaütésről annyit mondott, hogy elsődleges célja terroristák kiiktatása volt.

Közben egy kétszáz fős egységet állítottak fel, melynek célja, hogy az eltűnt személyek családjaival felvegyék a kapcsolatot, és beszámoljanak arról, hogyan haladnak a túszok hazahozatalával kapcsolatos műveletek.

A Hamász direkt támadott iskolákat, mert a gyerekeket és a nőket könnyebb lemészárolni

Az NBC News által - minden bizonnyal az izraeli hatóságoktól - megszerzett dokumentumok szerint a Hamász részletes terveket készített általános iskolák és egy ifjúsági központ lerohanására a Kfar Sa'ad kibucban, hogy „minél több embert megöljenek”, túszokat ejtsenek, és őket a Gázai övezetbe szállítsák. 

A „szigorúan titkos” jelzésű dokumentumokat állításuk szerint a terroristák holttesténél találták meg az izraeli elsősegélynyújtók. Ezek a nyomtatott lapok megdöbbentően részletes utasításokat és térképeket tartalmaznak. 

A nyilatkozó izraeli tisztviselők szerint ezek elemzése azt mutatja, hogy a Hamász szisztematikusan gyűjtötte a Gázával határos kibucokról a hírszerzési információkat, és minden egyes faluról, sőt számos konkrét épületről támadási terveket készített, amelyeknek fontos része volt a nők és gyermekek elleni támadás.

Ugyanis a gyerekek és a nők nem lőttek vissza, így őket könnyebb volt foglyul ejteni és lemészárolni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések