A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A csatornázási művek fekáliát engedett a Dunába Óbudánál


Büntetőjogi kérdéseket is felvet a helyi Fidesz szerint, hogy bár a polgármestert mind a 23 alkalommal értesítették róla, hogy hígított szennyvizet engednek a Dunába, azonban Óbuda első embere a lakosságot nem tájékoztatta. Mindössze annyival intézte el a dolgot, hogy a nagy esőzésekre hivatkozva lezáratta átmenetileg a szabadstrandot – írja a Magyar Nemzet.


A Fővárosi Csatornázási Művek még a nyáron nyilvánosságra hozta, hogy a teljes nyári időszakban – június 1. és szeptember 3. között – összesen 23 alkalommal engedtek hígított szennyvizet a Dunába a Római-parton. Ez a Római-parti szabadstrand miatt érdekes, hiszen Kiss László DK-s polgármester, bár lezáratta a strandot, de mindegyik alkalommal elhallgatta a fürdőzők és sportolók elől a szennyvíz beáramlását, amit a vízfolyás mindig a szabadstrand felé visz.

Gyepes Ádám, Óbuda fideszes képviselője a lapnak azt mondta, mindez túlmutathat a politikai felelősség határain, és felvetheti egyes büntetőjogi tényállások kimerítését is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések