A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

50000-es palesztinbarát tüntetés Londonban: A BBC épületét vörös festékkel fújták le tiltakozásul az "Izrael-Hamász tudósítás" miatt


Guardian: A Palesztin Akció nevű csoport azt állítja, hogy ők állnak a londoni incidens mögött és azzal vádolják a BBC-t, hogy a csatorna "Izrael háborús bűneivel" ért egyet.

Egy palesztinbarát tiltakozó csoport vállalta magára, hogy vörös festékkel leöntötte a BBC székházát, azzal vádolva a műsorszolgáltatót, hogy "vér tapad a kezéhez" az Izrael és a Hamász közötti háborúról szóló tudósításai miatt.

A Palestine Action nevű szervezet azonosította magát az incidens mögött, amely szombaton kora reggel történt a Broadcasting House-nál. Azt állította, hogy a műsorszolgáltató "hozzájárulást gyárt Izrael háborús bűneihez".

A korábban Twitter néven ismert X-en posztoló csoport a következőket írta:

"A Palestine Action üzenetet hagyott az éjszaka folyamán a BBC-nek: a megszállás hazugságainak terjesztése és az izraeli háborús bűncselekményekhez való hozzájárulás gyártása azt jelenti, hogy palesztin vér tapad a kezéhez #ShutBBCDown".

A Palestine Action egy aktivista csoport, amely polgári engedetlenségi taktikákat alkalmaz, és elsősorban az izraeli fegyvergyártó Elbit Systems brit gyárait veszi célba.

A Metropolitan rendőrség közölte, hogy nem történt letartóztatás.

Victoria Derbyshire, a BBC újságírója és műsorvezetője szombaton olyan képeket és felvételeket osztott meg, amelyeken a Portland Place főbejárata vörös festékkel van bekenve.

Ezt írta: A Broadcasting House volt a kiindulópontja a palesztinokkal való szolidaritási tüntetésnek, amelyre szombaton került sor. A tüntetők az épület előtt gyűltek össze, mielőtt London központjában felvonultak volna, és délután 1 óra körül elindultak. A főbejáratot lezárták, a közelben rendőrök tartózkodtak.

50000-es palesztinbarát tüntetés az angol fővárosban:





Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések