A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sojgu: Az orosz fegyveres erők több mint 17 ezer ukrán katonát öltek meg szeptemberben


A fegyveres erők szeptemberben több mint 17 ezer ukrán katonát öltek meg - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a védelmi minisztérium vezetőségi ülésén.


"A folyó hónapban több mint 17 ezer embert, több mint 2700 egységnyi fegyvert és katonai felszerelést semmisítettek meg" - pontosított a védelmi minisztérium vezetője.

Az AFU (Ukrán Fegyveres Erők) az ősz első hónapjában csatákban vesztett:

  • Hét amerikai BMP Bradley-t;
  • 77 amerikai M777-es tüzérségi rendszert;
  • 51 önjáró tüzérségi rendszert Németországból, Franciaországból, Lengyelországból és az Egyesült Államokból;
  • két német Leopard harckocsit és egy brit Challenger harckocsit.


Mint arról szeptember elején Sojgu beszámolt, az ukrán hadsereg ekkor már több mint 66 ezer embert és 7600 fegyvert veszített az ellentámadás kezdete óta.

A védelmi miniszter beszélt az orosz csapatok Kupjanszk irányába történő előrenyomulásáról is.

"A 25. és a 138. gépesített lövészdandár személyi állományának professzionalizmusának és bátorságának köszönhetően Kupjanszk irányában jelentősen kibővült az ellenőrzési zóna Syn'kivka és Petropavlivka települések közelében" - jegyezte meg Sojgu.

A védelmi miniszter hozzátette, hogy az AFU továbbra is komoly veszteségeket szenvedett az egész érintkezési vonal mentén, annak ellenére, hogy a harctéren nem születtek jelentős eredmények.

Az ukrán ellentámadás a dél-donyecki, artemivszki és zaporizzsjai területeken június elején kezdődött. Kijev a NATO által kiképzett és nyugati felszereléssel felszerelt dandárokat vetett be a harcba. Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők hadművelete kudarcot vallott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések