A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Merkely Béla: „A legtöbb területen nincs komoly szakemberhiány”


A Semmelweis Egyetem rektora szerint „az elvándorlás alacsony, a nálunk végzettek mindössze öt százaléka megy külföldre”.


Merkely Béla elárulta, hogy az intézményben három-négyszeres túljelentkezés van, idén mintegy 1500 magyar és külföldi orvostanhallgató kezdte meg a tanulmányait az Semmelweis Egyetemen.

„Bár én leginkább a Semmelweis Egyetemről tudok beszélni, a jövőkép szerintem pozitív, a nemzetközi viszonylathoz képest. Magyarországon összességében – egy-egy diszciplína kivételével – nincs orvoshiány.

Az elvándorlás alacsony, a nálunk végzettek mindössze öt százaléka megy külföldre”

– mondta.

„A kijelentésem ugyanakkor nemcsak a kardiológiára vonatkozott, én azon az állásponton vagyok, hogy a legtöbb területen nincs komoly szakemberhiány”

„Egészen biztos, hogy van olyan diszciplína, ahol nincs elég orvos, de a létszám összességében elegendő. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az optimális arányokat nem lehet mesterséges eszközökkel létrehozni. Amit tenni lehet, az a centralizáció, továbbá a hiányszakmák kitüntetett anyagi és erkölcsi megbecsülése”

– fogalmazott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések