A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meloni: Nem fogom megengedni, hogy Olaszország Európa menekülttáborává váljon


Egy hónapon belül másodszor szigorította a migrációs szabályokat Olaszország.


Felgyorsították a veszélyesnek számító bevándorlók kiutasítását, és azokét is, akik gazdasági okból jönnek Európába. Róma azt ígéri, kiszűri azokat is, akik valótlanul vallják magukat kiskorúnak, hogy kijátsszák a szabályokat.

Magas kerítés, kamera és ellenőrző kapuk – megnyílt Szicíliában az egyik olyan tábor, ahol azokat az illegális bevándorlókat helyezik el, akik úgynevezett biztonságos országból érkeztek.

A migránsok nem háború vagy éhínség miatt hagyták el hazájukat, hanem gazdasági megfontolásból.

Az olasz kormány a múlt héten napja szigorított a bevándorlási szabályokon: az országba illegálisan belépő migránsokat zárt táborokban helyezik el.

Ilyenekből lakott területektől távol, minden tartományban létesítenek majd egyet-egyet.

Az olasz miniszterelnök úgy fogalmazott: Olaszország nem vár senkire és egyedül veszi fel a harcot a migrációval szemben.

„NEM FOGOM MEGENGEDNI, HOGY OLASZORSZÁG EURÓPA MENEKÜLTTÁBORÁVÁ VÁLJON.

Ezt pedig úgy érhetjük el, ha hadat üzenünk az emberkereskedőknek. Ehhez szükség van más országok segítségére is, olyanokéra, amelyek nem akarnak a bűnszervezetek túszaivá válni” – hangsúlyozta Giorgia Meloni, aki szerint a Lampedusára érkező hajók miatt tarthatatlan a nyomás.

Az olasz miniszterelnök azt is mondta:

EURÓPÁBAN NEM ARRÓL KELL VITÁZNI, HOGYAN LEHETNE SZÉTOSZTANI A BEVÁNDORLÓKAT A TAGÁLLAMOK KÖZÖTT, HANEM ARRÓL, HOGYAN LEHET MEGFÉKEZNI AZ EMBERKERESKEDŐKET, ÉS MEGERŐSÍTENI A KÜLSŐ HATÁROKAT.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések