A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kikerült az első magyar jelzőtábla Szlovákiában


Ez bár csak egy lehetőség, de megjelent már az első fecske.


„Szlovákiában nemrég egy jogszabály-változtatással lehetővé vált olyan jelzőtáblák kihelyezése, amelyeken a települések nevei már magyarul is szerepelhetnek” – adta hírül Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebook-oldalán az örvendetes hírt.

Mint fogalmazott, „mivel ez csak egy lehetőség, nem kötelező szabály, ezért alapvetően a megyei önkormányzatokon múlik, hogy hol helyeznek ki ilyen táblákat”.

Nos, az első fecske meg is jelent, nem véletlenül Nagyszombat megyében, hiszen itt a legerősebb a Szövetség jelenléte a megyei közgyűlésben”

– tette hozzá.

„Újabb bizonyíték arra, hogy ahol erős a magyar érdekképviselet, ott lehet a legtöbb eredményt elérni. Jó lenne elérni, hogy mindez a következő ciklusban a szlovák parlamentben is biztosított legyen!” – fogalmazott, majd felhívta mindenkinek a figyelmét arra, hogy szombaton parlamenti választás lesz Szlovákiában, amin a Szövetségnek drukkol.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések