A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálosan megfenyegették, majd fegyvert rántottak a kukásokra Galgagyörkön


Hatalmas felfordulásra lettek figyelmesek szerda délelőtt a Pest vármegyei Galgagyörkön: a csendes településre a terrorelhárítás egységei szálltak ki, méghozzá nem is kis csapattal, olvasható a borsonline.hu-n. 


Az egyik helybéli férfi miatt vonultak ki, aki halálosan megfenyegette a reggel érkező szemétszállítókat.

A középkorú férfi fegyvert rántott a döbbent szemetesekre, majd ámokfutó módjára gyilkossággal fenyegette meg őket. A környékbeliek szerint pedig rájuk is lőtt a gáz-riasztó fegyverével.

– Valamin összekapott a kukásokkal, aztán előkapta a fegyvert és hadonászott vele a szemétszállítók felé, és azt mondogatta, hogy lelövi őket. Nekünk azt mesélték, hogy lőtt is – mesélte egy helyi lakos.

A Bors az üggyel kapcsolatban felkereste az illetékes rendőrséget, akik elmondták: a férfi valóban előkapta fegyverét:

– Adataink szerint egy 49 éves galgagyörki férfi keveredett szóváltásba szeptember 27-én reggel a településen dolgozó hulladékgazdálkodás munkatársaival és elővett egy fegyvernek látszó tárgyat – melyről később kiderült, gáz-és riasztó fegyver –, majd megfenyegette a munkásokat, ha nem viszik el a szemetét, lelövi őket – mondta kollégánknak Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A szemetesek az életveszélyes fenyegetés után azonnal távoztak, így szerencsére nem történt lövés és senki nem sérült meg. A rendőrség azonban riasztotta a terrorelhárítás embereit.

– Váci kollégáim a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségét kérték az elfogáshoz, a férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki – erősítette meg a szóvivő. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt büntetőeljárást folytatnak ellene, de elengedték és szabadlábon védekezhet. A galgagyörkiek nem örülnek neki.

Nem túl megnyugtató a tudat, hogy egy fegyverrel hadonászó embert hazaengedtek. Mi van, ha legközelebb is fegyvert ránt, ha nem tetszik neki valami? Vagy ne adj' isten egy gyerekre fogja?

– tették fel a kérdést a helyiek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések