Hirdessen itt

Elkapták a pápai unokázós csalót


A rendőrök egy összehangolt akció során tetten érték a nőt. 

Több vármegye településén kereste jóhiszemű idősek bizalmát az a 49 éves pápai nő, aki több tízmilliót csalt ki áldozataitól – írta meg a Police.hu.

A többi unokázós csalóhoz hasonló módszert követett az elkövető. A rendőrség közölte, hogy a nő ügyvédnek adta ki magát arról tájékoztatta az áldozatait, hogy közeli hozzátartozójukat a rendőrség letartóztatta különböző bűncselekmények elkövetése miatt, és szabadlábra helyezésükhöz nagy összegre van szükség.

Külön felhívta a sértettek figyelmét arra, hogy erről nem szólhatnak senkinek.

A telefonbeszélgetések során a hozzátartozók érzelmi kapcsolatait kihasználva rávette őket, hogy a milliós összeget vagy a kincstárjegyet beváltva nejlonzacskóban adják át a futár részére.

A rendőrség közölte: összehangolt országos koordinációnak köszönhetően a győri rendőrök együttműködésével

a nőt egy nagyobb összeg átvételekor fogták el.

A körmendi nyomozók a csalót gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását. A kutatások során több mint hatmillió forintot és bűncselekményekből származó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja az áldozattá válás megelőzése érdekében:

– Ha ilyen jellegű telefonhívást kap, járjon utána, hogy valóban baj van-e! Tegye le a telefont, majd hívja fel a hozzátartozóját, akire hivatkoztak!

– Soha ne felejtse el: hivatalos személy soha nem kér pénzt!

– Tegyen fel ellenőrző kérdéseket, ha bizonytalan, hogy tényleg a hozzátartozója hívja-e!

– Legyen gyanús, ha pénzátutalásra kérik, illetve felajánlják, hogy az utalás lebonyolításában közbenjárnak!

– Bankkártyájának adatait semmilyen körülmények között ne adja meg idegeneknek!

– Nyilvános helyen, idegenek jelenlétében ne beszéljen a magánügyeiről, mert az idegenek visszaélhetnek az információkkal!

– Ne adja meg személyes adatait ismeretleneknek!

– Beszélgessen minél többet erről idős rokonaival, ismerőseivel, így kisebb eséllyel csaphatják be őket! Mutassa meg hozzátartozóinak a rendőrségi videókat is, amelyek különböző csalási módszereket dolgoznak fel!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések