A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

54 milliárdos beruházást és 300 új munkahelyet jelentett be Szijjártó Péter


A Lego mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját is bővíteni fogja és geotermikus projektet tervez – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán.


A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű Lego Manufacturing Kft. új beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a cég 54 milliárd forint értékben bővíti csomagoló- és raktárkapacitásait a 2023-2025-ös időszakban. A fejlesztést az állam 4,3 milliárd forinttal támogatja, így hozzájárulva 300 új munkahely létrehozásához.

Beszédében kiemelte, hogy a játékgyártónak fontos célja a környezetbarát működés, ezért a jövőben a napelempark bővítését, a geotermikus energiahasználatot célzó beruházásokra is sor fog kerülni, ami

megerősíti Magyarország pozícióját a világ azon húsz állama között, amelyek károsanyag-kibocsátásuk csökkentése mellett képesek a gazdasági teljesítményük növelésére.

A miniszter szólt az utóbbi évek nehézségeiről, kitérve a világgazdasági rend megbomlására, a különböző válságok drámai következményeire, és leszögezte, hogy ezen körülmények közepette figyelemre méltó igazán a magyar gazdaság sikere.

Emlékeztetett, hogy tavaly a krízis ellenére is csúcsot javított a foglalkoztatottság, a beruházások és az export. „Ennél már csak az örömtelibb, hogy azt is elmondhatjuk, hogy idén valószínűleg mind a három rekord meg fog dőlni, dacára annak, hogy rendkívül inflációs nyomással kellett számolni egész évben” – mondta.

„Az idei év végére megduplázzuk a valaha mért legmagasabb beruházási összeget. A tavalyi 6,5 milliárd eurós rekordot idén 13 milliárd eurós rekord fogja követni. Az export növekedése eddig 10 százalékos mértékű, és az eddig a beruházásösztönzési rendszeren keresztül behozott beruházások 50 százalékkal több munkahelyet teremtettek, mint a tavalyi esztendőben”

– tette hozzá.

Szijjártó Péter leszögezte: jó remény van arra, hogy az infláció letörését követően jövőre megtörténhet a gazdasági növekedés újraépítése is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések