A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Agyba főbe verte a két mezőgyáni férfi egyik ismerősüket, élelmiszert követeltek


Társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves mezőgyáni férfi letartóztatását, aki júniusban társával úgy szereztek élelmiszert egy ismerősüktől, hogy ennek érdekében megverték. A férfi társa – egy 44 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőgyáni férfi – már korábban letartóztatásba került.


A két férfi június 9-én, a délutáni órákban elmentek egy mezőgyáni ismerősükhöz, azzal a szándékkal, hogy élelmiszert szerezzenek a sértettől. A ház udvarán az ittas állapotban lévő 44 éves férfi rögtön agresszíven a sértettre támadt, szidalmazni kezdte, majd miután a sértett nem akart élelmiszert adni, legalább két alkalommal ököllel megütötte az arcát, melynek következtében a sértett a földre esett. 

Miután a sértett felállt, mindkét férfi felváltva a ház felé lökdöste őt, majd a ház folyosóján a 44 éves férfi ököllel ismét megütötte a sértettet, melynek hatására a sértett a lépcsőre esett. A sértett mindeközben folyamatosan kérte a támadóit, hogy ne bántsák tovább. 

A lakásban a két férfi egy szatyorba bepakoltak 2 kiló lisztet, 1 kiló cukrot, 2 csomag száraztésztát, 2 flakon mézet, 10 burgonyát és 3 fej hagymát, a hálószobából 2 paplan huzatot, 1 kispárna huzatot és 1 asztalterítőt is elvettek, majd a sértett fűnyíróját is magukhoz véve távoztak a helyszínről. Ezt követően egyikőjük a sértettet azzal is megfenyegette, hogy ha értesíti a rendőrséget, akkor visszajön és megöli.

A férfi esetében a letartóztatás több különös oka is fennállt: a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás manipulálásának lehetősége, valamint a bűnismétlés veszélye. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Légy a Napi Újság Békés Vármegyei szerkesztője. Jelentkezz most a 0630 406 8169-es telefonszámon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések