A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Judit: A magyar EU-s elnökség kiterjesztené a jogállamisági vizsgálatot az Európai Parlamentre is


Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy nem lehet elvenni hazánktól az uniós elnökséget.
„Rossz hír a minket alattomosan támadó Európai Parlament számára, hogy teljesen feleslegesen szavaztak a hazánkat elítélő javaslatról”

– mondta el Varga Judit igazságügyi miniszter a Hír TV Napi Aktuális című műsorában.

A miniszter azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió balliberális többsége megakadályozná, hogy hazánk töltse be a soron következő uniós elnökségi tisztséget elmondta, hogy az EP-nek semmilyen lehetősége nincs erre.

Az EP-nek ezzel kapcsolatban semmilyen feladata nincs, csupán egy politikai intézmény” – fogalmazott. Ezzel szemben a tagállamokkal és a Tanács Főtitkárságával, amely egy szakmai szervezet, jól halad a soros elnökség előkészítése.

Varga Judit szerint az EP azért dolgozik a magyar elnökség ellen, mert frusztrált, ennek pedig az az oka, hogy a magyar elnökség egyik kiemelt programpontja lesz a jogállamiság vizsgálata. A magyar elnökség pedig a jogállamisági vizsgálatot kiterjesztené az Európai Parlamentre is, hogy vajon az EP betartja a rá vonatkozó előírásokat.  

Arra kérdésre válaszolva, hogy lesz-e az elnökségnek konkrét javaslata, azt válaszolta, hogy az elnökség kezében számos nem jogalkotási eszköz is van, amelyekkel egy olyan politikai témát is napirendre lehet venni, amely valóban releváns az Európai Unió szempontjából. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések