A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tóta W. Árpád: A magyar kormányt azok tartják hatalmon, akik nem okosabbak, mint egy ötödikes


Szerinte a 14-16 éveseknek van igazán joguk beleszólni abba, mi történjen a Lánchíddal. 

A HVG publicistája Facebookon osztotta meg a fővárosi lakógyűléssel kapcsolatos cikkének egy részletét, melyben arról értekezik, aggályos-e kikérni 14-16 éves gyerekek véleményét egy ilyen konzultáción.

Tóta W. Árpád két érvet is hoz annak indoklására, hogy miért legyen szavuk már a 14 éveseknek is egy ilyen kérdésben. Egyrészt szerinte

a magyar kormányt azok tartják hatalmon, akik nem okosabbak, mint egy ötödikes.”

Másrészt a középiskolásoktól a magyar oktatási rendszerben elvárják, hogy „biflázza be a XIX. század gazdaságpolitikáját, egészen a cséplőgépig”. Számon kérik tőlük, ki volt Clark Ádám, mi az a hídpénz, és tudniuk kell Széchenyi István életrajzát is.

A publicista úgy véli, ezek alapján ez a korosztály igenis illetékes a kérdésben. „A tizenévesek átlagban többet tudnak a Lánchídról, mint bármely másik korcsoport, és pláne többet, mint azok, akik szerint Oroszország a normalitás hazája” – írja a bejegyzésben idézett cikkrészletben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések