A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rekordösszegért adhatják el a Queen dalainak jogait


Annak ellenére tehet szert rekordbevételre a Disney, hogy a Queen frontembere, Freddie Mercury harminckét éve elhunyt


Egy zeneiparban jártas forrás szerint rekordösszegért kelhetnek el a legendás Queen dalainak jogai, amennyiben a felek nyélbe ütik az üzletet. A jogok a Universal Musichoz kerülhetnek a Disney-től – írta meg a hirado.hu.

A CNN forrása szerint tárgyalások zajlanak a Universal Music Group és a Disney Music Group között a Queen-dalok jogainak megszerzéséért. Amennyiben a felek megállapodnak, úgy az 1,1 milliárd dolláros vételár lesz a legmagasabb, amit pop-rock dalok jogainak birtoklásáért kifizettek.

Viszonyításképpen Bruce Springsteen dalainak jogait 500 millió dollárért értékesítették a jogtulajdonosok. Sting, David Bowie és Justin Bieber dalainak értékesítése már lezárult.

Annak ellenére tehet szert rekordbevételre a Disney, hogy a Queen frontembere, Freddie Mercury harminckét éve elhunyt, a banda azóta gyakorlatilag nem létezik. A zenekar népszerűségének növeléséhez a 2018-as életrajzi filmjük, a Bohém Rapszódia is nagyban hozzájárult.

A hír kapcsán a Disney Music Group illetékese azt közölte a hírről beszámoló CNN-nel, hogy a cég nem tervezi a dalok jogainak megszerzését – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések