A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ókovács Szilveszter kirúgta Kesselyák Gergelyt

 


Koncepcióváltásra hivatkozva azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely határozatlan idejű első karmesteri szerződését Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója.

Minderre egy 2023. június 7-i elbeszélgetésen került sor. Kesselyák Gergely pályázott az Operaház főigazgatói posztjára: a szakmai bizottság egyhangú szavazattal őt javasolta a dalszínház élére, Csák János kulturális és innovációs miniszter azonban Ókovács Szilvesztert hagyta meg a pozíciójában – írja az Index.

Mint ismert, a Magyar Állami Operaház főigazgatói pozíciójára – egy eredménytelennek nyilvánított pályázat után – másodszor is kiírta a pályázatot a Kulturális és Innovációs Minisztérium. A megismételt pályázatra tizenegyen jelentkeztek, köztük Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere.

Kesselyák Gergely az Index kulturális rovatának podcastjában arra a kérdésre, hogy vajon miért indultak el ennyien a pályázaton, azt mondta, hogy a minisztérium egyértelművé tette: szeretne alternatívákat látni, és erre reagáltak. 

A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság egyhangúlag Kesselyák Gergelyt találta a legalkalmasabbnak a pozícióra, és az ajánlást ismertette Csák János kulturális és innovációs miniszterrel. Ezek után a tárcavezető a Facebookon jelentette be, hogy Ókovács Szilveszter marad az Operaház főigazgatója.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések