A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németországban harcos transzneműek egy csoportja megtámadta az igazságügyi miniszter otthonát


Marko Buschmann német igazságügyi miniszter gelsenkircheni házát "militáns" transzaktivisták támadták meg. A rezidencia falait lefestették és az ablakokat betörték. Erről ír a Ruhr Nachrichten.

Maga a támadás két hete történt, de a média nagyon keveset foglalkozott vele, bár a rendőrségen feljelentést tettek, írja a lap.

Baloldali radikális források azt írták, hogy egy transznemű csoport áll a támadás mögött.

"A baloldali radikális blogbejegyzést egy további radikális tüntetésekre való felhívás írja alá

'a transznemű és queer emberek harcos önvédelméért'.

Védekezzünk, amikor másodrendű állampolgárokká tesznek bennünket!". - idézi a csoportot a kiadvány.

A támadás oka az "önrendelkezési törvény" tervezete, amelyet a szövetségi kormány május elején tett közzé. A tervek szerint Németországban a jövőben mindenkinek meg kellene tudnia határozni a saját nemét és nevét, és ezeket egy egyszerű eljárással megváltoztathatná az igazságügyi hatóságoknál.

A család- és igazságügyi minisztérium szerint a törvény a transznemű, interszexuális és nem bináris embereket célozza meg. A németországi leszbikus és meleg szövetség (LSVD) üdvözölte a tervezet közzétételét. Radikális LMBT-aktivisták ugyanakkor túl konzervatívnak tartják a törvény normáit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések