A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kubatov Gábor a Bajnokok Ligájába vágyik


A Ferencváros elnöke közölte, meg kell találnunk a megoldást, hogyan múlhatjuk felül kevesebb pénzből is a riválisokat 


A Ferencváros elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában többek között arra adott válaszokat, hogy miért volt nehezebb idén megnyerni a bajnokságot, számolnak-e a jövőben az orosz edzővel, valamint elfogadná-e ismét az Európa-liga csoportkörébe való bejutást.

Az FTC elnöke a lapnak elárulta, hogy szerint a következő esztendőben nehezebb lesz megnyerni a bajnokságot. Ezt arra alapozza, hogy többi csapat is folyamatosan fejlődik. Az idénnyel kapcsolatban megjegyezte, hogy voltak nehéz pillanatok, továbbá olyat sem élhettek még át, hogy „a tavaszi Európa-liga-nyolcaddöntőből való kiesés csalódásként érjen minket". Hozzátette, ha nem lett volna a sérüléshullám, szebb évet értékelnének.

Hiányérzet meg ott van benne, hogy a csapat nem nyerte meg az Európa-ligát. „Persze lehetne boncolgatni a klubok költségvetése közötti különbséget, a legjobb tizenhat között a Bayer Leverkusennek is közel tízszeres a büdzséje a Fradiéhoz képest. A miénk volt a legkisebb költségvetés a legjobbak között. De engem ez nem érdekel! Meg kell találnunk a megoldást, hogyan múlhatjuk felül kevesebb pénzből is a riválisokat" – mondta.

Kubatov Gábor közölte, az idényben egyéni teljesítményben fejlődtek, azonban „bizonyos pozíciók esetében előfordult, hogy nem hasonló tudású két játékosunk volt". Elismerte, hogy sok olyan kölcsönjátékost hoztak télen, akik nem váltak be. „Egyszerűen nem azt a teljesítményt nyújtották, ami a jelenlegi Ferencvárosban elegendő." A Ferencváros pedig olyan játékosokat keres, akikben benne van az a szándék, hogy idővel az öt európai élbajnokság valamelyikébe továbbléphet.

Sztanyiszlav Csercseszov edzővel kapcsolatban kijelentette, hogy a szerződését meghosszabbítottak és hosszú távon terveznek az orosz edzővel a csapatnál.  „Az ő irányításával negyvennyolc esztendő után élte meg a csapat a nemzetközi kupatavaszt" – hangsúlyozta a Ferencváros elnöke.

Arra a kérdésre pedig, hogy elfogadná-e ismét az Európa-liga csoportkörébe jutást, a következőt válaszolta: „Nem! A Bajnokok Ligája miatt mindent kockára tennék! A legjobbak közé vágyunk…"

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések