A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hszi Csin-ping: Fel kell készülnünk a legrosszabbra


„Kínának fel kell gyorsítani a nemzetbiztonsági rendszerének és képességeinek modernizációját"


„Fel kell készülnünk arra is, hogy viharos vizekre érkezünk” – fogalmazott Hszi Csin-ping kínai elnök kedden a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. A kínai államfő továbbá kiemelte, szem előtt kell tartani a nemzetbiztonság előtt álló bonyolult és kihívásokkal teli körülményeket, továbbá a főbb nemzetbiztonsági kérdések helyes megközelítése is fontos szempont – írta meg a hirado.hu.

„A nemzetbiztonsági problémák, amelyekkel jelenleg szembesülünk, egyre összetettebbé és súlyosabbá válnak” – közölte a kínai elnök a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, a Hszinhua állami hírügynökség beszámolója szerint – írta meg a hirado.hu.

Hszi Csin-ping az elkövetkező időszakról is említést tett, amellyel kapcsolatban a felkészülést hangsúlyozta: „tartanunk kell magunkat ahhoz az alapvető gondolkodásmódhoz, amelyben a legrosszabb forgatókönyv bekövetkezését is számba vesszük, és fel kell készülnünk arra is, hogy viharos vizekre érkezünk”.

A kínai államfő a bizottsági ülésen továbbá kiemelte, „Kínának fel kell gyorsítani a nemzetbiztonsági rendszerének és képességeinek modernizációját, amellyel arra kell összpontosítunk, hogy ezeket a képességeinket egy tényleges összecsapás során a gyakorlatban is alkalmazni tudjuk”.

Az elnök továbbá arra szólította fel Kínát, hogy az ország gyorsítsa fel a biztonsági kockázatfigyelő és -jelző rendszerének kiépítését, valamint fokozza a nemzetbiztonsági oktatást, és javítsa az adat- és mesterséges intelligencia kezelésének biztonságát.

Hszi Csin-ping az elnöksége alatt – szakértők szerint – a nemzetbiztonság kérdését kulcsfontosságúvá tette, amely a kínai kormányzás minden aspektusát áthatja – mutatott rá a CNN hírcsatorna.

A kínai elnök a nemzetbiztonságot a politikától kezdve a gazdaság, a védelem, a kultúra, az ökológia és a kibertér területén át mindenre kiterjesztette, ennek keretein belül egy sor intézkedést vezetett be. A jogszabályokkal Kína a fenyegetésekkel szembeni védelmét erősítette meg, amelybe beletartozik a terrorizmus elleni küzdelem, a kémelhárítás, a kíberbiztonság, valamint a külföldi nem kormányzati szervezetek, nemzeti hírszerzés és az adatbiztonság kérdése is – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések