A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Harry herceget kiutasíthatják Amerikából, mert elbüszkélkedett vele, hogy drogozott az országba


A herceg önéletrajzi könyvében tett vallomása miatt most visszavonhatják a vízumát


Jogi szakértők szerint Harry hercegtől megtagadhatja az újbóli belépést az Egyesült Államokba bármelyik határőr, aki tudott arról, hogy önéletrajzi könyvében korábbi drogfogyasztásáról vallott – írta meg a Hirado.hu.

A Daily Mail által megkérdezett jogi szakértő, Raymond G. Lahoud szerint bármelyik határőr, aki tud a könyvben említett kábítószer-fogyasztásról, kikérdezhetné a herceget, hogy a vízumkérelmében, amelyben rákérdeztek a korábbi drogfogyasztásra, jelezte-e ezt az információt – írta meg a Hirado.hu.

Ha a kérelemben Harry herceg ezt nem tette meg, úgy a jövő hónapban nem térhetne vissza az Egyesült Államokba londoni útja után, ahol a Mirror Group Newspapers újság ellen indított, telefonhackelési per bírósági meghallgatásán vesz majd részt.

Ez az ügy azután került a Daily Mail fókuszába, hogy közeledik a szövetségi bírósági meghallgatás, amelyet a washingtoni székhelyű The Heritage Foundation nevű tröszt kezdeményezett. A szervezet azért perli Joe Biden elnök kormányát, hogy kiadják a herceg bevándorlási aktáit.

A jövő kedden kezdődő perben vélhetően nyilvánosságra hozzák a herceg vízumkérelmét, amelyben leginkább arra kíváncsiak, hogy Harry jelezte-e a hivatalos dokumentumban az önéletrajzi könyvében részletezett kokain, kannabisz és varázsgomba fogyasztását.

Lahoud szerint egyébként valószerűtlen, hogy megtagadják Harrytől a belépést, hiszen hercegi titulusa miatt különleges elbírálásban részesül, éppen ezt nehezményezi a pert kezdeményező szervezet is. Abban az esetben, ha beigazolódik, hogy Harry vízumkérelmében nem jelezte a drogfogyasztását, akkor a vízumát vélhetően visszavonják. Az egyelőre nem világos, hogy a herceg ideiglenes vagy rendkívüli vízummal rendelkezik-e.

Az amerikai törvények értelmében azonban ki lehet tiltani az országból azokat a külföldi állampolgárokat, akik beismerik, hogy drogot fogyasztottak, vagy akiket kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt elítéltek.

Ha valaki a korábbi droghasználatát elismeri a kérelmében, kaphat mentességet, és kiadhatják számára a vízumot, ez azonban többlépcsős, hosszú folyamat, amelynek több orvosi vizsgálat is a része. A kokainhasználat hivatalos beismerése a legkritikusabb részlet, ez ugyanis indok lehet arra, hogy Harry soha ne kapjon zöldkártyát vagy amerikai állampolgárságot – olvasható a portálon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések