Hirdessen itt

Zelenszkij beismerte: elfoglalták Bahmutot az oroszok


Hosszú, küzdelmes hónapokon van túl a Kelet-Ukrajnában található Bahmut városa. Az orosz-ukrán háború gócpontja orosz kézbe került. Ezt az orosz bejelentés után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is beismerte.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látszólag megerősítette Bahmut elvesztését – írja a Der Spiegel.

Az ukrán elnök a hirosimai G7-csúcstalálkozón arra a kérdésre, hogy a város még mindig Kijev ellenőrzése alatt áll-e, azt válaszolta:

Nem hiszem.
Zelenszkij hozzátette, hogy a város teljesen elpusztult. „Bahmut ma már csak a szívünkben él” – mondta. „Semmi sem maradt ezen a helyen” – tette hozzá.

Korábban az oroszok már bejelentették a város elfoglalását, amelyért év eleje óta folytak a csaták. Az ukránok azonban nem ismerték el a város elvesztését; a vezérkar reggeli jelentésében is még arról írt, hogy ugyan az oroszok erősen támadnak, a harcok még zajlanak Bahmutért.


Az orosz erők sikereihez még Vlagyimir Putyin orosz elnök is gratulált. A Kreml sajtószolgálata szerint nem csak a Wagner-zsoldosok, hanem az orosz fegyveres erők is elismerésben részesültek.

Mindazok, akik részt vettek a város felszabadításában, állami kitüntetést kapnak

– jegyezte meg a Kreml.

Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Bahmut felszabadítása a Déli Erők Csoportja tüzérséggel és légierővel támogatott Wagner-rohamegységek offenzívájának eredményeként fejeződött be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések