A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Washington keze lehet a koszovói konfliktus kiélezésében az oroszok szerint


Szerbiának csatlakoznia kellene Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetéhez, BRICS-hez és Sanghaji Együttműködési Szervezethez, javasolta egy orosz professzor.  

„A Nyugat mindent megtesz azért, hogy felforrósítsa a koszovói helyzetet – mondta Alekszandr Guszev professzor, a politikatudományok doktora a RIA Novosztyinak. A professzor a napokban történt koszovói zavarágsokról beszélt a hírügynökségnek, amelyek szerinte azért robbantak ki, mert Washington azokkal próbálja befolyásolni Belgrádot.

A professzor elmondta, hogy Alekszandr Vucsics, szerb elnöknek „nyilvánosan be kell jelentenie” hogy kezdeményezni csatlakozását az Oroszország által vezetett Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetéhez (CSTO).

Guszev szerint a Nyugatnak fontosak az eszkalálódó konfliktusok, és

„ha most egy újabb konfliktus robban ki a Balkánon az nagyon jó az amerikaiaknak”

– fogalmazott. A professzor azt is megjegyezte, hogy Moszkva néhány évvel korábban már javasolta a belgrádi vezetés számára, hogy csatlakozzanak a CSTO-hoz, BRICS-hez és Sanghaji Együttműködési Szervezethez (SCO) is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések