Hirdessen itt

Viaszba öntött hírességek: csütörtökön nyit a budapesti Madame Tussauds


Csütörtökön nyitja meg kapuit Budapesten a Palazzo Dorottyában a világ 24. Madame Tussauds kiállítóterme. A világmárka Budapestre költözött, kedden délelőtt pedig az újságírók is megnézhették, hogy festenek a hazai és külföldi hírességek viaszszobrai. 


A Madame Tussauds történetében hagyomány, hogy mindig az adott város polgármestere nyitja meg a termet, s ez Budapesten is így történt. Karácsony Gergely főpolgármester a beszédében örömmel nyugtázta, hogy a magyar főváros egy újabb turisztikai látványossággal gazdagodott. A megnyitón ott volt az olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, ifjabb Papp László, Puskás Ferenc leszármazottjai és Zámbó Jimmy családja is. Igen, az úszó Hosszú Katinka, az ökölvívólegenda Papp László, az Aranycsapat ikonja, Puskás Ferenc és a tragikus körülmények között elhunyt énekes, Zámbó Jimmy is viaszfigurát kapott.

Mellettük pedig még sokan mások, pontosabban 51 életnagyságú történelmi személyiség és híresség szobrát láthatják majd a látogatók, köztük 17 magyarét. Így Liszt Ferencét, Kossuth Lajosét, Széchenyi Istvánét és Petőfi Sándorét is, de a könnyűzenei teremben Freddie Mercury viaszszobrával is találkozhatunk. Hosszú Katinka a szobra mellett állva nyilatkozott az újságíróknak. Mint a Mandinernek elmondta, részt vett a viaszszobor tervezésében és nagyon elégedett a látottakkal:

„Nagy megtiszteltetés, hogy szobor készült rólam”


– mondta az olimpiai bajnok. Ifjabb Papp László, a bokszbajnok Papp Laci gyermeke szintén elégedetten nyugtázta a látottakat, mint a Mandinernek elmondta, ő is részt vett az alkotás folyamatában, ugyanis mindenképpen szerette volna, hogy az édesapja élethű mását láthassa.

Zámbó Jimmy testvérei és fiai is eljöttek a megnyitóra, Zámbó Krisztián pedig meghatódva ölelte át az édesapjáról készült viaszszobrot. A budapesti Madame Tussaurds a jogtulajdonosa a Merlin Entertainments, a terem üzemeltetését pedig a Dorottya Experience KFT. végzi.

II. Erzsébet

Donald Trump

Karády Katalin

Ferenc pápa

Lugosi Béla

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések