Hirdessen itt

Ukrán páncélosok törtek át az orosz határon


Ukrán értesülések szerint a Szabad Oroszország Légió harcosai „felszabadították” a határ közelében lévő Kozinka városát.

Az orosz-ukrán háborús hírekkel foglalkozó NOELREPORTS Twitter-oldalán nemrég az az értesülés jelent meg, hogy az ukrán erők oldalán harcoló Szabad Oroszország Légió harcosai

felszabadították a határ közelében lévő „Kozinka városát, és előrenyomulnak Grajvoron belsejébe”.

Mindkét település Oroszország nemzetközileg elismert határain belül található.


Hat-nyolc harci jármű hatolt be az orosz területekre

Ezzel párhuzamosan az OSINTdefender arról írt, hogy a Légió 6-8 páncélozott járműve és harckocsija behatolt a nyugat-oroszországi Belgorod régióba, valamint megerősítette a fenti értesülést, miszerint Kozinka városa elesett. A harci járművek pedig folytatták útjukat Grajvoron felé.

Az esetről készült felvételeket alább tekinthetik meg:


Megkezdték a lakosság evakuálását

Az OSINTdefender továbbá azt is közölte orosz forrásokra hivatkozva, hogy megkezdődött a civilek evakuálása Gora-Podol városából. A Nemzeti Gárda erői és az orosz szárazföldi erők védelmi vonalakat építenek ki.

A vonatkozó bejegyzést lentebb láthatják:


Tankokat kaphattak az orosz önkéntesek Kijevtől

A Portfolio a történtekkel kapcsolatban arról írt, hogy erősen kérdéses az, hogy az ukrán oldalon harcoló orosz önkéntesek milyen sikereket érhetnek el a meglepetésszerű támadással, melyhez, ugyancsak a közösségi médiában napvilágot látott felvételek alapján, harckocsikat is kaptak Kijevtől:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések