A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra meghosszabbították 180 nappal a veszélyhelyzetet a háború miatt


Az Országgyűlés 132 szavazattal, 58 ellenében a kormánypárti képviselők voksaival 180 napra újra meghosszabbította a veszélyhelyzetet. 

Ismét meghosszabbította a parlament az orosz-ukrán háború miatt 2022-ben bevezetett veszélyhelyzetet.  A szomszédban duló háború miatti a veszélyhelyzet meghosszabbításáról legutóbb novemberben döntött az Országgyűlés.

A hosszabbítás indoklása: a Magyarország szomszédságában zajló orosz–ukrán háború miatt kialakult humanitárius katasztrófa kezeléséhez és a nemzetközi, gazdasági változások következményeinek kivédéséhez „hazánknak továbbra is biztosítania kell a hatékony, gyors nemzeti válaszok kialakításának lehetőségét”.

Azért is hosszabbították meg 180 nappal a veszélyhelyzetet, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon a menekülő emberek segítésére, támogatására, elhelyezésére, valamint a felmerülő káros gazdasági hatások kivédése, a következmények enyhítése érdekében, továbbá annak biztosítása végett, hogy az ország mielőbb maga mögött hagyja a háború káros következményeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések