A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több ország bejelentkezett a Nyugaton betiltott orosz aranyért


Számos ország vásárolja fel az orosz aranyrudakat, miután a nyugati kormányok az Ukrajnával kapcsolatos, Moszkva elleni szankciók részeként bezárták előtte a piacaikat – jelentette kedden a Bloomberg.


A G7-ek, az EU és Svájc tavaly nyáron betiltotta az orosz aranyimportot, hogy ezzel próbáljon kárt okozni az ország 20 milliárd dolláros aranyiparának – emlékeztetett az Oroszhírek.

A szankciók előtt London volt az orosz arany legfőbb célállomása. Most, amióta a nagy aranyvásárló bankok, mint a JPMorgan Chase és az HSBC Holdings leállították az orosz nemesfémekkel zajló kereskedést, számos kisebb szereplő, a logisztikai cégektől a kereskedőkig lépett a helyükre – írja a Bloomberg.

A szankciókkal sújtott országból származó exportot az Egyesült Arab Emírségekbe, Hongkongba és Törökországba irányították át, amelyek nem csatlakoztak a nyugati korlátozásokhoz – írják az Importgenius kereskedelmi nyomkövető cég adataira hivatkozva, amelyek az augusztusig tartó hat hónap orosz vámadatain alapulnak.

Az Egyesült Arab Emírségek, amely a Kelet és Nyugat közötti nemesfém-kereskedelem csomópontjává vált, az Egyesült Királyságot váltotta fel az orosz arany új, első számú célországaként, ahová az augusztusig tartó hat hónapban több mint 500 millió dollár értékű aranyrudat exportáltak – írják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések