A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több ezer embert telepítettek ki a Fülöp-szigetek északi részén a Mawar ciklon miatt


A meteorológiai szolgálat arról tájékoztatott, hogy a helyiek által Betty néven is emlegetett ciklon várhatóan kedden ér partot 

Több mint 4000 embert telepítettek ki hétfőn a Fülöp-szigeteki hatóságok az ország északi részéről a közeledő Mawar ciklon miatt.

A meteorológiai szolgálat arról tájékoztatott, hogy a helyiek által Betty néven is emlegetett ciklon várhatóan kedden ér partot a Fülöp-szigetek északi részén lévő Batanes tartomány partjainál, és villámárvizekre, valamint földcsuszamlásokra figyelmeztettek.

Ignacio Villa, Batanes kormányzóhelyettese a sajtónak azt mondta, a tartományban hozzászoktak a nehéz időjárási körülményekhez és tudják: a felkészülés hiánya emberéletekbe kerülne.

A helyi katasztrófavédelem azt közölte, a környéken készültségbe helyezték a hadsereget és a tűzoltóságot; önkéntesek is jelentkeztek, továbbá több mint egymillió ételcsomag várja a kitelepítetteket.

A polgári védelem egyik munkatársa, Raffy Alejandro azt mondta, már több mint 4800 embert telepítettek ki Cagayan, Batanes és néhány más tartomány veszélyeztetett térségeiből.

Cagayanban és Batanesben bezártak az iskolák, számos vállalat pedig rendkívüli szabadságot adott alkalmazottainak.

A Mawar ciklon a múlt héten már áthaladt a csendes-óceáni Guam fölött, és előrejelzések szerint meggyengülve halad a Fülöp-szigetek felé.

A Fülöp-szigeteken évente mintegy 20 tájfun és nagy erejű vihar halad keresztül. Az ország emellett a földrengések és vulkánkitörések gyakoriságáról ismert csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések