A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Települést hoznak létre az ideológiai okokból Amerikából Oroszországba menekülőknek Moszkva közelében


Moszkva régióban 2024-ben megkezdődik egy “amerikai falu” építése 200 konzervatív bevándorló család számára – közölte Timur Beszlangurov bevándorlási ügyvéd.


Beszlangurov, a Vista ügyvédi iroda partnere a szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórum csütörtöki ülésén hozta fel az új település témáját.

“Alapvetően ortodox keresztények, amerikaiak és kanadaiak, akik ideológiai okokból Oroszországba akarnak költözni” – mondta.

Beszlangurov szerint a regionális kormány jóváhagyta az építkezést, de a leendő bevándorlók maguk finanszírozzák majd a települést. A falu az orosz fővárostól délre fekvő Szerpuhov kerületben épül majd.

Az ügyvéd állítása szerint több tízezer nyugati ember szeretne Oroszországba költözni, köztük olyanok is, akiknek nincsenek orosz gyökereik.

“Az okok ismertek, ez a radikális baloldali-liberális értékek nyugati erőltetése, amelyeknek lényegében nincsenek határai. Ma 70 neműek, holnap ki tudja, mi lesz” – mondta Beszlangurov a konferencián.

“Sok normális ember nem érti ezt, és ki akarnak vándorolni. Sokan Oroszországot választják, de rengeteg bürokratikus problémával szembesülnek, amelyek az orosz bevándorlási törvények tökéletlenségével kapcsolatosak”.”

A bevándorlók egyik potenciális csoportja a tradicionalista katolikusok, akik “sokgyermekes fehér amerikaiak”, akiket az amerikai kormány “belföldi terroristáknak” tart – mondta Beszlangurov.

Egy februárban nyilvánosságra hozott FBI-jegyzet a “radikális-tradicionalista katolikus” hívőket potenciális “faji vagy etnikai indíttatású erőszakos szélsőségesekként” említette.

Miután 19 republikánus állam főügyésze követelte a szövetségi kormánytól, hogy hagyjon fel a “katolikusellenes bigottsággal”, az FBI elutasította a dokumentumot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések