A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Százmillióba kerül Karácsonyék lakógyűlése


Csak az ezzel kapcsolatos kommunikációs költségek körülbelül 25 millióba kerülnek.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön tartott egy háttérbeszélgetést, melyen elmondta, május végén nyújtja be a főváros a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei összegének csökkentéséért a keresetét a Fővárosi Törvényszékhez.Elmondta, a fővárosi önkormányzat a közigazgatási per megindítása iránti keresetlevélben kéri a bíróságtól az inkasszálás megtiltását. A május végi beadási időpontnak az az apropója, hogy akkor fordul át a főváros nettó finanszírozói pozícióba.

Kiemelte, a szolidaritási hozzájárulás olyan elvonást jelent a fővárosnak, ami a közfeladatok ellátását lehetetlenné teszi.

Jogi álláspontjuk szerint az adónemnek azt a részét, amit törvényesnek gondolnak, befizetik, tehát az 58 milliárd forintból 33 milliárdot – mondta korábban Karácsony Gergely jelezve azt is, azért nem tartják törvényesnek a szolidaritási hozzájárulást, mert az alaptörvény szerint is az önkormányzatok saját bevételei nem elvonhatók.

Kiss Ambrus az első Budapesti Lakógyűlés költségeiről szólva elmondta: a levél kinyomtatása, borítékolása, kézbesítése és a call center működtetésének költsége 100 millió 500 ezer forint. Egy kézbesített levél 72 forintba kerül, és azért tudják ezt ekkora összeggel megoldani, mert nem a posta, hanem saját dolgozóik viszik ki.

A lakógyűléssel kapcsolatos kommunikációs költségek nagyjából 25 millió forintra rúgnak”

– ismertette.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések